K. Kučová a Schmiedlová vypadli vo štvrťfinále na EMPIRE Slovak Open

10.05.2013 Trnava

Trnava 10. mája (TASR) - Slovenský ženský tenis nebude mať svoje zastúpenie v sobotňajšom semifinále dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave. Po kvalifikantke Kristíne Kučovej neuspela vo štvrťfinále ani Anna Karolína Schmiedlová, ktorá podľahla druhej nasadenej Talianke Karin Knappovej v dvoch setoch 1:6 a 4:6.

Zverenka trénera Milana Martinca si z MMSR odnáša prémiu 1900 dolárov a 30 bodov do svetového rebríčka WTA. "Sú dni horšie aj lepšie. Vo štvrťfinále proti Knappovej sa mi hralo ťažko. Začala som horšie, nešlo mi podanie. Druhý set bol u z mojej strany už vydarenejší. Z trnavského turnaja mi pribudne na konto 30 bodov. Z tohto pohľadu som spokojná. Teší ma postup do osmičky 75-tisícového turnaja," povedala pre TASR Schmiedlová.

K. Kučovú rozbolela noha


Kučová v prvom sete duelu s Ormaecheovou držala so súperkou krok do stavu 2:2. V ďalších minútach mala navrch Juhoameričanka, ktorá bola v tomto roku vo finále turnaja WTA v kolumbijskej Bogote. Na začiatku druhého dejstva sa Ormaecheová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Kučová síce bleskovo vyrovnala na 2:2, no koncovka setu patrila Argentínčanke.

"Nedalo sa hrať na presné údery, keďže nám fúkalo. V priebehu 6 dní som odohrala šesť zápasov. Samozrejme aj proti Argentínčanke som chcela uspieť, no musím pochváliť kvality súperky. Navyše ma rozbolela noha, takže už som mala toho plné zuby. Ale teším sa, že z kvalifikácie som sa dostala v Trnave tak vysoko. Predtým som hrávala hlavné turnaje a akosi som si to nevážila, no teraz po vyliečení zraneného ramena mi prichodí prebojovať sa hore z kvalifikačných turnajov a viac si dokážem uvedomiť takúto sériu, akú som zahrala v Trnave. Teraz odchádzam do Berlína, kde nastúpim za tamojšie družstvo v ligovej súťaži. Z trnavského šampionátu si však odnášam pekné dojmy," povedala pre TASR Kučová. Ďalšími semifinalistkami sa stali Srbka Aleksandra Kruničová, premožiteľka najvyššie nasadenej Slovenky Jany Čepelovej a Češka Barbora Záhlavová-Strýcová.

dvojhra - štvrťfinále:

Karin Knappová (2-Tal.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:1, 6:4,
Paula Ormaecheová (Arg.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:3, 7:5,
Aleksandra Kruničová (Srb.) - Tereza Mrdezová (Chor.) 6:4, 6:4,
Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:2, 6:2
.

V debli Schmiedlová a Čepelová idú do finále

Slovenské tenistky Jana Čepelová s Annou Karolínou Schmiedlovou sa prebojovali do finále štvorhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave. V semifinále si poradili s americko-argentínskym párom Alexa Glatchová, Paula Ormaecheová v troch setoch 4:6, 6:2 a 10:8 v tzv. supertajbrejku. V dueli o titul nastúpia v sobotu proti najvyššie nasadenému bosniansko-českému tandemu Mervana Jugičová-Salkičová, Renata Voráčová.

"Na takomto významnom turnaji som ešte spolu s Kajou nehrala. Pred dvoma rokmi na tomto podujatí ma vo finále s Lenkou Wienerovou premohla Voráčová s Husárovou, takže teraz budem mať vo finále proti Voráčovej reprízu. Obe súperky sú dobré deblistky a verím, že v sobotňajšom finále nás príde povzbudiť veľa trnavských divákov. Hrá sa nám tu vcelku dobre, tešíme sa na záverečný súboj," uviedla pre TASR Čepelová.

štvorhra - semifinále:


Jana ČEPELOVÁ, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Alexa Glatchová, Paula Omaecheová (USA/Arg.) 4:6, 6:2, 10:8
Mervana Jugičová-Salkičová, Renata Voráčová (1/BAH-ČR) - Vesna Doloncová, Stephanie Foretzová-Gaconová (3-Srb./Fr.) 6:4, 6:7 (3), 11:9
.
 

Vyberte región